Megbízható, felelősségteljes könyvelő és könyvelés Budapest és környékén

Mit tudhatnak a könyvelők, amit mi nem?

9 dolog, amit a könyvelők tudhatnak, de mi nem:

  1. Olyan több éves vagy több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek a könyvelők és a könyvelő irodák, melyet mi sosem fogunk tudni behozni vagy felülkerekedni rajta.
  2. Érthető, pontos tájékoztatást tud nyújtani minden szabályról, előírásról a könyvelő és a könyvelő iroda, így nem magunknak kell vadásznunk az információk után a világhálón és a könyvelésünk mindig az előírásoknak megfelelő lesz.
  3. Nem kell stresszelnünk a határidők miatt, a legtöbb a könyvelő és a könyvelő iroda ugyanis még a határidők lejárta előtt beadja például az adóbevallást.
  4. Induló vállalkozás esetében a könyvelő vagy könyvelő iroda segíthet az ideális vállalkozási forma kiválasztásában, nem kevés terhet levéve a vállunkról. 
  5. Ha egy könyvelő vagy könyvelőiroda szakmai felelősségbiztosítással rendelkezik, s ha esetleg az ő hibájukból kapunk adóbírságot, akkor kötelesek nekünk kártérítést fizetni.
  6. Egyes könyvelők és könyvelő irodák bérszámfejtést is végeznek, vagyis teljes körű munkaügyi szolgáltatásokat is igényelhetünk tőlük, bármilyen foglalkoztatási forma, bérezés és munkarend esetén, s nem kell, emiatt az egész miatt fájjon a fejünk. Ezen kívül a könyvelő és a könyvelő iroda segíthet a cafeteria rendszer kialakításában és nyilvántartásában is, mely szintén nem egy utolsó szempont.
  7. Olyan riportok készítését is vállalják a könyvelők vagy könyvelő irodák, akár havi rendszerességgel is, melyek informatív kimutatások lehetnek vállalkozásunk pénzügyi, likviditási és vagyoni helyzetéről. Ezzel is nem kevés időt és energiát spórolnak meg nekünk.
  8. Ha kontaktra lenne szükségünk, akkor könnyen lehet, hogy a könyvelőnk vagy a könyvelő irodánk hamar tud ajánlani nekünk egy rátermett könyvvizsgálót, jogászt vagy esetleg pályázatíró céget is, amivel szintén rengeteg időt és energiát takarít meg nekünk.
  9. Vannak olyan könyvelő irodák, amelyek alkalmazottjai között található volt adóellenőr is, aki ez okból kifolyólag ismeri például az Adóhatóság Kiemelt Adóalanyok Ellenőrzési Osztályának működését és szokásait, ami szintén jól jöhet.