Megbízható, felelősségteljes könyvelő és könyvelés Budapest és környékén

A jó könyvelők átka

Egy vállalkozás vezetőjének egyszerre nagyon sok különböző dologra kell figyelnie, számos komoly döntéshelyzetbe kerül nap mint nap, az energiáit annyira leköti a cégének irányítása, hogy egy  könyvelő igencsak meg tudja nehezíteni a mindennapjait.

A rossz könyvelőkről már sokszor esett szó, és mindenki tudja, hogy a rosszul végzett könyvelés akár a cég vesztét is okozhatja. Arról viszont már nem nagyon szokott szó esni, hogy a jól elvégzett könyvelésnek milyen kockázatai és mellékhatásai lehetnek, pedig ezeket sem szabadna figyelmen kívül hagyni.

A jó könyvelő viszonylag könnyen felismerhető és számos, a nyugalom megzavarására alkalmas tulajdonsággal rendelkezik.

A jó könyvelő:

  1. Pontos, precíz. A jó könyvelő keze nyomán a könyvelés mindig egyértelmű, tiszta, jól átlátható. A jó könyvelő mindig pontosan betartja a határidőket, és formailag (is) tökéletes munka jellemzi. Olyannyira megszállottja a pontosságnak, hogy erre még büszke is, sőt, munkájára garanciát vállal, a törvényben előírt minimumon felül is. Precizitása odáig terjed, hogy szükség esetén felhívja a cégvezetőt, figyelmezteti a közelgő határidőkre, bekéri a könyveléshez szükséges anyagokat, és akár személyes találkozóra is igényt tarthat, ha talál valami egyeztetni valót. Könyvelés árak itt!
  2. Szenvedélyes. Imádja a munkáját, éppen ezért keresve kutatja az újdonságokat, mindig naprakész a könyvelés technikai újításaiban és a jogszabályi módosításokban – sőt, képes erről jó előre beszélni az ügyfelekkel. Szegény cégvezető meg nem az utolsó (vagy utolsó utáni) pillanatban szembesül a változásokkal, hanem számos egyéb sürgős teendője mellett lassan, alaposan, gondos munkával készítheti fel a vállalkozását a zökkenőmentes változásokra. A könyvelésben teljesen önállóan koordinálja a könyvelő az újdonságok bevezetését, sőt, még tanácsokkal is elláthatja szegény elfoglalt cégvezetőt, hogy a könyveléshez szükséges dokumentumokat hogyan gyűjtse, rendszerezze és tárolja.
  3. Gazdaságtudatos. Olyannyira ügyel a költséghatékony megoldásokra, hogy ha talál olyan megoldásokat vagy gazdasági elemeket, amivel pénzt spórolhat meg a vállalkozásnak, arról szól is a cégvezetőnek. Mivel a jó könyvelő mindig naprakész, személyre szabott információkkal tud szolgálni, mellékhatásként ügyfelei fejlődésre, növekedésre, cégük hatékonyságának javulására számíthatnak. Könyvelés árak itt!
  4. Kommunikál. Nemcsak elérhető vagy visszahív, de a felmerülő kérdésekre készséggel, megfelelő szaktudással, közérthető módon válaszol is – így a jó könyvelő nem csupán megfelelően dokumentált, jól szerkesztett számhalmazt, hanem érthető, egyértelmű, használható információt ad át a cégvezetőnek.
  5. Proaktív. Mivel pontosan, precízen követi a bevételeket, kiadásokat és a cég teljes üzleti tevékenységét, átlátja a teljes könyvelést, azonosítani tudja a cégen belül az erősségeket és gyengeségeket, így pontosan rá tud mutatni azokra a pontokra, ahol javításra, fejlesztésre, racionalizálásra van szükség. Mi több, ezt meg is teszi!
Fontos! Ha cégvezetőként csak arra vágyik, hogy a „papírmunka” le legyen tudva, ki legyen pipálva, akkor ne válasszon jó könyvelőt! A jól végzett könyvelés plusz kihívások elé állíthatja, és könnyen meglehet, hogy nem hagyja vállalkozását a kényelmes langymeleg pocsolyában dagonyázni. Könyvelés árak itt!