Megbízható, felelősségteljes könyvelő és könyvelés Budapest és környékén

Hol találhatunk még költséglyukakat?

Alkalmazottak

A kisebb vállalkozások többfunkciós szakemberekben kell, hogy gondolkozzanak, vagy a másik út, hogy olyan munkaerőt kell találniuk, melyet kiszervezve megkapják az igényelt szaktudást. A főtevékenységet végzők mellé nagyobb arányban is társulhatnak külsős cégek szakemberei, vagy időlegesen kölcsönzött munkatársak. Ilyen területek leggyakrabban a marketing, a könyvelés, a logisztika vagy a szállítmányozás is.

Hol nem érdemes költségcsökkentést erőltetni?

A bérek és a képzések az ésszerűtlen spórolás területei lehetnek, mellyel a hosszabb távú működést lassan erodálják. A bérek úgyis folyamatosan emelkednek, melyeket inkább követni érdemes, s esetleg mellé egy motiváló megtartóerőt találni az alkalmazottak felé.

A mindennapi kiadások

Az ügyfelek megtartásáért a legtöbb cég árengedményt vagy egyéb kedvezményt is vállal, melynek a kuponok, gyűjtőmatricák, pontgyűjtő kártyák csak egy részét képezik. Az elköteleződés a részünkről is lehet engedmény forrása – legyen ez bármelyik szolgáltatótól kért árajánlat.

A szerződések aktualizálása szintén költségcsökkentő lehet, ha tudunk olyanról, aki szintén minőségi módon jelen van a piacon. Az olcsóbb nem mindig lesz jobb is, de ha a minőségről is meggyőződtünk, nyugodtan válthatunk beszállítót vagy futárt.

A bio és a zöld

A környezetvédelem és környezettudatosság a hosszabb távon mindenképp megtérülő befektetések közé tartozik. Ha a papírfelhasználás kiváltása elektronikai eszközökkel lehetséges, vagy az újratölthető eszközöket minőségben megkaphatjuk, a legtöbbször kisebb-nagyobb összegek maradnak a cég költségvetésében.

Egyesek a legegyszerűbb módszereket választják, és megtanítják a kollégáikat, hogy oltsák el maguk után a villanyt vagy hajtsák be az ablakot, esetleg gyűjtsék külön az újrahasznosítható hulladékot.