Megbízható, felelősségteljes könyvelő és könyvelés Budapest és környékén

Bérszámfejtés: érdemes kiszervezni?

A bérszámfejtés nem olyan egyszerű, de van rá módszer

A fenti feladatok nem olyan egyszerűek, például nehézkes a temérdek szabály és járulék között eligazodni, a változások fejben tartásáról már nem is beszélve. Ráadásul az állami járandóságok körüli bérügyintézéssel is meggyűlhet a bajunk.

Jobban járunk, hogyha a bérszámfejtést kiszervezzük

A fentiek miatt bizonyos számú munkavállaló esetén érdemes inkább az önmegvalósítás helyett egy olyan szakemberhez fordulni, aki elvégzi helyettünk a munkát, méghozzá professzionálisan. Ha a bérszámfejtés feladatkörét kiszervezzük, azzal rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg, melyeket aztán másfajta, például számunkra hasznosabb munkákra fordíthatunk.

Többnyire könyvelő irodák foglalkoznak efféle tevékenységgel, általában a könyvelés részeként vállalnak bérszámfejtést, de sokan önálló szolgáltatásként kínálva is rendelkezésünkre állnak. Általában az a legcélszerűbb, hogyha nem csupán a bérszámfejtést szervezzük ki, hanem ugyanazt a céget egyúttal megbízzuk a könyvelési feladatokkal is.

Milyen szolgáltatásokat kérhetünk a bérszámfejtés keretében?

Egyéni megbeszélés tárgyát képezi az, hogy milyen szolgáltatásokat igényelhetünk a bérszámfejtés Budapest szolgáltatás keretén belül a bérszámfejtéssel foglalkozó cégtől, de az alábbiakban hoztunk pár példát, amit érdemes megrendelni:

  • Bérjegyzékek, havi kimutatások elkészítése
  • Bérszámfejtést támogató adminisztráció, munkaszerződések, megbízási szerződések könyvelése, munkavállalók bejelentése és kiléptetése
  • Munkáltató által fizetendő adók és járulékok kezelése
  • Munkavállalói juttatások, ellátások és adókedvezmények kezelése
  • Egészségbiztosítási ellátások kezelése, pl. táppénz
  • Havi adatszolgáltatás NAV felé
  • Adatszolgáltatás a nyugdíjbiztosító felé
  • Éves SZJA bevallások elkészítése
  • Vezetői tanácsadás, döntéstámogatás

A bérszámfejtés is egyre modernebb lesz

A fentieken kívül manapság már számos modern újítás is bevethető annak érdekében, hogy az adminisztráció minél gördülékenyebb legyen. Például létezik már online munkaidő nyilvántartó rendszer, illetve van elektronikus bérjegyzék szolgáltatás is, melynek keretén belül a munkavállalók nem hagyományos papír alapon kapják kézhez a bérjegyzéküket, hanem e-mailben értesülnek az e-bérjegyzékről. Bérszámfejtés és adótanácsadás itt!