Megbízható, felelősségteljes könyvelő és könyvelés Budapest és környékén

Miért érdemes szenvedélyes könyvelőt választania

Ha a könyvelő szakmára gondolunk, akkor elsősorban nem a szenvedélyes jelző jut eszünkbe. Ezt inkább megtartjuk az olyan hivatásoknak, mint pl. színész, táncos vagy énekes. A könyvelőkre pedig hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy unalmas aktakukacok. Pedig nem is járhatnánk messzebb az igazságtól! Vannak kivételek: a könyvelők igenis tudnak szenvedélyesek lenni a szakmájukban! Könyvelés árak, könyvelés árak kedvezően!

1.) A szenvedélyes könyvelők általában szeretik a munkájukat

E nélkül nem is nagyon bírnák eme szakma monotonitását, arról nem beszélve, hogy mekkora precizitást igényel mindez. Ha pedig valaki kitűnően bírja a monoton és rendkívüli precizitást igénylő munkát, az bizony kiérdemli a ,,szenvedélyes a munkája iránt” jelzőt. Tehetségük megélése pedig ösztönzőleg hat rájuk, melyből ügyfeleik is profitálhatnak.

2.) A szenvedélyes könyvelők általában határozottak

A határozottság pedig többnyire együtt jár némi szenvedéllyel. De jól is van ez így: gondoljunk csak arra, hogy egy leadási határidő nem betartása igen komoly következményekkel, pl. súlyos büntetéssel járhat, így ne lepődjünk meg, ha a könyvelő szenvedélyesen és határozottan ránk pirít, ha nem tartjuk magunkat a határidőkhöz. Könyvelés Budapest, bérszámfejtés árak itt!

3.) A szenvedélyes könyvelők általában hatékonyak

A könyvelői szakmában nincs helye a mellébeszélésnek, csak a hatékony és következetes munka hozza meg a sikert. Nagyon fontos, hogy a temérdek munkát meg kell szervezni és végül jól el kell végezni. Ez pedig unottan, fásultan aligha sikerülhet jól. Továbbá lényeges szempont, hogy a könyvelőnek jusson ideje az összetettebb feladatokban való elmerülésre is, és ne csak tüzet oltva működjön, erre pedig többnyire a tudatos és szenvedélyesebb hozzáállású könyvelők képesek.     

4.) A szenvedélyes könyvelők általában átélik a flow-élményt

Egyik híres magyarunk, Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus volt az, aki megfogalmazta az ún. flow elméletét, amit más néven áramlás vagy áramlat elméletnek is hívnak. Csíkszentmihályi szerint, amikor valamit teljes odaadással, a külvilág kizárásával, összes idegszálunk bevetésével végzünk, s közben feldobottságot és elégedettséget érzünk, akkor átéljük a flow-élményt. Könyvelés, bérszámfejtés profin!

Ekkor eggyé válunk a cselekvéssel, s ez az érzés általában a könyvelők előtt sem ismeretlen. Azok az ügyfelek pedig, akiknek a könyvelője imádja és nem utolsó sorban élvezi a munkáját, sokkal jobban járnak, mint azon könyvelők, akik beletartoznak a sztereotípia szerinti „unalmas aktakukac” halmazba.

Könyvelő iroda Szeged, könyvelés árak, bérszámfejtés kiszervezés.