Megbízható, felelősségteljes könyvelő és könyvelés Budapest és környékén

Vigyázat! Az iratőrzés helye lehet bejelentés kötelezett!

A NAV-hoz bejelentendő, ha a hivatalos iratokat, számlákat, szerződéseket a cég a könyvelőnél őrzi.

Az eljárással az Adótanácsadók Egyesülete nem értett egyet azzal, hogy a NAV az iratőrzés helyét külön bejelentés kötelezettséghez köti, ha csak a könyvelőnél elérhető. Az Egyesület a feleslegesnek vélt adminisztrációs extra feladaton túl azt is kifogásolta, hogy a bejelentés feltételeit a NAV nem egyértelműsítette.

Az adózás rendjéről szóló törvény (Art.) értelmében a bejelentési kötelezettség azokra a címekre terjed ki a székhelyen túl, ahol az adózó a vonatkozó adónemekkel kapcsolódó anyagait tartja. Ha az adózó a bevallását külső könyvelőirodával csináltatja meg, még nem feltétlenül kell az iratait is az adott helyen tárolnia, s következésképp bejelenteni sem szükséges iratörző helyként a könyvelői irodát – érvelt közleményében a NAV.

Általánosságban nincs előírva a könyvelő irodák iratőrző pontként való megjelölése és bejelentése. Az Art. alapján változás bejelentést vagy egyéb bejelentést a ‘T201T és a ‘T201 számú adatlapon tehetik meg az adózók. Az adatlap lehetőséget nyújt több érvényes iratmegőrző hely feltüntetésére is.

Autómentés évtizedes tapasztalattal! Kedvező autómentés árak! Sofőrszolgálat kedvező árakon tapasztalt kollégákkal!