Megbízható, felelősségteljes könyvelő és könyvelés Budapest és környékén

A jó könyvelő

A cég tevékenysége az elsődleges a vállalatvezető szemében, melynek fontos része a pénzügyi rendszer tervezhetősége is. Ehhez egy jól megtalált könyvelő nagy segítséggel, ellenkező esetben sok problémával járul hozzá.
 
A cégek számára a funkcionális könyvelő megtalálása nagy kihívás lehet, mivel a könyvelőnek a vállalkozás igényeihez kell alkalmazkodnia, és annak megfelelnie mind tudás, mind rugalmasság, és személyiség tekintetében. Egyéni könyvelőre vagy könyvelőirodára van szükségünk?
 

A cégméret

Egy nagyobb cégnek rutinos, referenciákkal rendelkező könyvelőirodát kell választani, ahol naprakész ismeretekkel rendelkeznek. A könyvelés kapacitása a vállalat igényeihez méretezhető.

Könyv- és számviteli, valamint a tervezési feladatok

A könyvelői informatikai eszközrendszer alkalmazása a vállalat életét könnyíti meg. A törvényi szabályozás az elektronikusrendszerek felé tolja a cégeket. Néhány éven belül adott egyén után nem is kell majd bevallást készíteni, azt az APEH automatikusan generálja.
Egy 10 fős cégnek megfelelő megoldás nem feltétlen kielégítő a 400 fős vállalatnál. A felhő alapú netes könyvelés eredményesebb mint az offline módszerek. A könyvelés bizalmi kapcsolat a könyvelővel, melyet hosszabb távon érdemes tervezni és továbbfejleszteni.

Vállalkozás és könyvelő. Illeszkednek?

A könyvelői megbízatás előtt érdemes, sőt szükséges tisztázni az elvárásokat, hogy mely feladatokat, milyen formában és milyen keretek között végzi. Elsődleges a felelősség felosztása, így manapság egy könyvelés – bármely formában létezik is – felelősségbiztosítás nélkül nem életképes. A könyvelő felelősségvállalását jelzi, ha az ügyfelét saját ügyfélkapuján, ezáltal bizalmi helyzetet is mutatva képviseli.

A könyvelés mint egyfajta szellemi szolgáltatás nem csak a számlák rendszerezését és hasonló technikai feladatok ellátását jelenti. A könyvelésen túl előfordul, hogy speciális pénzügyi tanácsra is szükség lesz, amely előmozdítja a cég folyamatainak felülvizsgálatát. Ha felmerül az igény, akkor adózási helyzetekben vagy adótanácsadásban is alkalmazandó.

A vállalkozás adóügyi tervezési felülvizsgálata inkább adótanácsadás, mintsem könyvelési feladat. Az adótanácsadás megfelelő szakképzettséggel végezhető, így a feladatok előzetes kalibrálása során kiderülnek a kompetencia szükségletek és a hatáskörök tisztázódnak. A kontraktusban jelezni kell, hogy a könyvelésen túl esetlegesen milyen egyéb szolgáltatásra vagy tanácsra lehet igény.

Weboldal készítés gyorsan és profin határidőre! Kedvező weboldal készítés árak! Weboldal készítés Budapest területén.